Elke vrouw een powervrouw!

Mannen verdienen bruto gemiddeld 14% meer per uur dan vrouwen. Het percentage wordt elk jaar kleiner, maar de loonkloof blijft bestaan. Vrouwen bezetten slechts een derde van de zetels in de Tweede Kamer en van de Nederlandse ministers is 35% vrouw. En van alle ‘specialisten’ in actualiteitenprogramma’s is maar 23% vrouw. Ik schrik elk jaar weer als ik de nieuwste rapporten lees. In mijn beleving kun je als vrouw alles bereiken, met doorzettingsvermogen en ambitie.

De vrouwen die de afgelopen jaren tot zakenvrouw van het jaar werden uitgeroepen, bezitten allemaal een gezonde dosis lef. En ze hebben ambities. Wat mij opvalt, is dat de meeste vrouwen geen eigen keuzes durven te maken. Geen eigen doelen durven te stellen. Ze laten zich leiden door meningen van anderen. Daarnaast willen ze alle ballen tegelijk in de lucht houden, wat ten koste gaat van hun eigen verlangens. Daar zit volgens mij de crux

Als je niet weet wat je dromen zijn, hoe kun je ze dan verwezenlijken? Op dat vlak kunnen vrouwen hulp gebruiken. Via een coach, door een training te volgen, naar podcasts te luisteren of zelfhulpboeken te lezen. Van mijn lifecoach kreeg ik ooit het boek ‘Een jaar voor jezelf’ van Mira Kirshenbaum. Dat boek heeft mij geholpen om mezelf te vernieuwen. Het boek staat vol met inspirerende voorbeelden van vrouwen die hun leven veranderden. Via een aantal vragen leer je te achterhalen wat jij werkelijk belangrijk vindt. De praktische adviezen, begeleiding en motivatie helpen je om jouw droom te verwezenlijken.

Ik hoop de dag mee te maken dat het patroon van ongelijkheid tussen mannen en vrouwen doorbroken wordt. In Nederland en internationaal. Dat vrouwen even goed vertegenwoordigd zijn als mannen, in de politiek, in de media, in het bedrijfsleven en in de wetenschap. Op alle niveaus. Voor mij is elke vrouw een powervrouw, die het verdient om haar ambities tot leven te brengen.

 

Video: Christine van der Linden kent geen glazen plafond

1 gedachte over “Elke vrouw een powervrouw!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *