Referenties

Wat opdrachtgevers zeggen

”Samen met twee collega’s en de locatie-directeur hebben we een reeks mediatrainingen gevolgd bij Christine. Dit werd voor ons noodzakelijk omdat Almere Jungle, onderdeel van Nieuwland WTZ, een sterke groei doormaakte. Daarnaast zijn er plannen voor verdere uitbreiding. Met die plannen in het verschiet en het feit dat we steeds vaker door de media benaderd werden, kwam de mediatraining in beeld. Belangrijke vraagstukken waren bijvoorbeeld, hoe presenteer je jezelf en het bedrijf op de juiste passende manier voor het medium waar je op dat moment mee te maken hebt en hoe ga je om met de media in crisissituaties. Het was een prettige afwisseling van inhoudelijke kennisoverdracht en rollenspellen waarbij je de tips en tricks direct in de praktijk kon brengen en ook goede feedback van Christine en elkaar kreeg. Daarnaast hebben we gezamenlijk een Q&A gemaakt wat nog steeds een levendig document is dat wordt toegepast. Zodra de media in beeld komt, poppen de handvaten weer op die we tijdens de training hebben mee gekregen. Een aanrader dus!”

esmee rienstra

Beleidsmedewerker Almere Jungle (locatie Nieuwland WTZ)

“Als directeur en oprichter van Blink viel ik nogal eens in de valkuil dat ik uit bevlogenheid te veel ging vertellen, waardoor de kern van mijn boodschap verloren ging. Christine heeft me in haar mediatraining concrete tips gegeven waardoor ik nu veel beknopter en duidelijker kan zijn in mijn boodschap. Daarnaast heeft Christine ons geholpen bij de PR voor Het nieuwe lezen, een initiatief waarmee wij oproepen tot een radicaal andere leesaanpak op school. De lanceringscampagne was een groot succes en een inspirerend voorbeeld voor hoe wij nu intern de PR binnen Blink gaan opzetten. Bij dat laatste stuk ondersteunt Christine ons nu ook. Dat vind ik een bijzondere kwaliteit: dat een externe partij niet probeert je zo lang mogelijk vast te houden, maar er nadrukkelijk op is gericht om je zo snel mogelijk op eigen benen te laten staan.”

Jorien Castelein

Oprichter en CEO - Blink

“Wij hebben Christine gevraagd als moderator voor het plenaire gedeelte van onze online netwerkbijeenkomst over duurzaam toerisme naar Frankrijk. Het doel van de bijeenkomst was om onze Franse partners in contact te brengen met Nederlandse reisprofessionals. Christine heeft meegedacht over de opzet, de creatieve invulling en suggesties gedaan voor boeiende content. De sessie verliep vlot, ontspannen en door toedoen van Christine zeer gestructureerd. Wij hebben de samenwerking met Christine als zeer prettig ervaren.”

Diana Klinkenberg

Responsable Promotion - MICE/Sales Manager ATOUT FRANCE

“Als uitgeverij bieden wij een compleet aanbod voor diverse opleidingen op VMBO-, MBO- en HBO-niveau. Wij willen ons bedrijf een stap verder brengen en hebben Christine gevraagd ons te helpen om onze doelen te concretiseren. Ze heeft een externe analyse gedaan en inzicht gegeven in trends en marktontwikkelingen, en in onze positie ten opzichte van de concurrentie. Samen met Christine hebben we de belangrijkste kansen en bedreigingen gekoppeld aan onze sterktes en zwaktes. Hieruit kwamen strategische prioriteiten naar voren, die de basis vormen voor ons 5-jarenplan. Het was een inspirerende reis waar Christine ons in heeft meegenomen. Met haar enthousiasme en gestructureerde aanpak heeft ze ons op het juiste pad gezet met een helder doel voor ogen.”

Jeroen van Esch

Directeur bij Uitgeversgroep

“CONO Kaasmakers, een kleine boerencoöperatie bekend van het merk Beemster kaas. Met een kaasmakerij, in de Beemster polder, waar klimaatneutraal kaas wordt gemaakt. De boeren en kaasmakers hebben al meer dan honderd jaar de ambitie om de lekkerste en duurzaamste kaas te maken. Waarbij de smaak en kwaliteit de hoogste prioriteit is. We hebben Christine een paar jaar geleden gevraagd te ondersteunen voor met name ons merk Beemster, waarbij we PR op een vernieuwende manier invulling wilden geven. Niet alleen op de traditionele wijze, juist ook van deze tijd.

Tevens hebben we nog andere merken, waar Christine een fijne sparringpartner voor is. Zij verdiept zich in onze materie en komt met waardevolle adviezen.”

Nicole van Gorp

Brand Marketing & Communication Manager bij CONO Kaasmakers / Beemster kaas

branches en merken

Bedrijven en merken die advies hebben ingewonnen bij CHRISTINE VAN DER LINDEN

  • Food (La Place, Beemster Kaas, Clipper Teas, Wessanen)
  • Toerisme (Transavia, Atout France, Aruba Tourism Authority)
  • Zorg (Zilveren Kruis Achmea)
  • Zakelijke dienstverlening (Post NL, BeFrank, Kirkman Company, Meerlanden, Regus)
  • Publishing (Blink, Educatieve Uitgeversgroep, Sdu)
  • Entertainment (BBC Worldwide, Sony PlayStation, Almere Jungle)
  • Consumentenproducten (Mars Nederland, Akzo Nobel Flexa, Staatsloterij)
  • Mode (Sarenza.com, C&A, World Fashion Centre Amsterdam)
  • (digitale) Start-ups (such as Dobbi, Werkspot.nl, Helpling.nl)